Bisfosfonaten bij kinderen met OI deel twee Dr. A. van Dijk

Bisfosfonaten bij kinderen met OI deel twee - Dr. A. van Dijk

Botdichtheid, groei en fracturen. 

In deze video gaat dr. A. van Dijk, werkzaam als kinderarts binnen het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht in op de volgende vragen van patiënten of ouders van kinderen met OI: 

1. Kan iemand met OI en een goede DEXA uitslag door het gebruik van bisfosfonaten alsnog sneller iets breken dan iemand zonder OI met dezelfde Dexa-scan uitslag? 

2. Iemand schrijft: 'Ik heb ervaren dat de DEXA niet altijd de maat voor breekbaarheid is. mijn zoon heeft een extreem lage botdichtheid, zelfs voor OI, maar heeft nog nooit iets gebroken'. Klopt dit? 

3. Kan een bot ook breekbaarder worden door het gebruik van Bisfosfonaten? 

4. Wat is het effect van bisfosfonaat op de lengtegroei? 

5. Ouders hebben begrepen dat het beleid van toedoening van bisfosfonaten in de groei binnen het Wilhelmina Kinderziekenhuis is aangepast. Klopt dit? 

6. Hoe wordt de beste dosering bisfosfonaat bepaald?

7. Bestaat er invloed van bisfosfonaat op de groei van het gebit?

8. Heeft bisfosfonaat effect op de heling tijdens een fractuur? Groeit een fractuur sneller aan?

Terug naar de video's

Meer weten...

Zie ook video 1 en 3 van dr. Atty van Dijk over het gebruik van bisfosfonaten bij kinder met Osteogenesis Imperfecta. Voor informatie over Bisfosfonaten bij volwassenen met OI verwijzen wij u graag naar de video's van dr. Anton Franken op deze website. 

Disclaimer

Deze video bevat geen diagnostische of therapeutische informatie over uw eigen medische situatie. Het kan nooit ter vervanging dienen van een persoonlijk consult. Leg vragen, klachten of symptomen tijdig voor aan uw behandelend arts.

Dr. A. van Dijk

Dr. A. van Dijk is als kinderarts werkzaam binnen het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. Ze is lid van het kinderexpertiseteam Osteogenesis Imperfecta. 

Wilhelmina Kinderziekenhuis

Binnen het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht is het Kinder Expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta opgericht. Al tientallen jaren wordt expertise rondom kinderen met OI hier gebundeld, worden kinderen behandeld en samen met hun ouders/verzorgers begeleid. De kinderen worden gezien door een multidisciplinair team.

Disclaimer

Deze video bevat geen diagnostische of therapeutische informatie over uw eigen medische situatie. Het kan nooit ter vervanging dienen van een persoonlijk consult. Leg vragen, klachten of symptomen tijdig voor aan uw behandelend arts.