Zorgprofessionals

Wat is Wetenschap voor Patiënten?

In samenwerking met patiëntenverenigingen geven wetenschappers korte videocolleges over actuele thema's van het specifieke ziektebeeld. De Vereniging Osteogenesis Imperfecta, ME/CVS vereniging en MS vereniging zijn dit project in 2012 gezamenlijk gestart.

De hierop volgende comments, email en Twitterberichten door patiënten zijn vervolgens de input voor een volgend videocollege. Met deze interactieve cyclus legt WvP de basis voor een duurzame brug tussen wetenschap en patiënt.

Hoe kan ik het inzetten?

Als zorgprofessional is het mogelijk om mensen met MS, OI of ME/cvs direct naar deze website te verwijzen. Daarnaast komen wij graag in contact met diverse behandelaars zodat er kan worden gekeken naar de mogelijke samenwerkingen. Ook is het mogelijk om ideeën aan te dragen voor nieuwe video-colleges. Tevens kunnen patiëntenverenigingen zich aansluiten bij dit project. Mocht er interesse zijn in een van deze mogelijkheden kan er vrijblijvend contact op worden genomen met de projectmedewerker Marlinde van Hedel voor meer informatie. Zij is bereikbaar via communicatie@wetenschapvoorpatienten.nl.

Meerwaarde

Wetenschap voor Patiënten (WvP) brengt mensen met MS, ME/cvs en OI op toegankelijke wijze in contact met vooraanstaande onderzoekers. Via professionele video’s gaan wetenschappers in op vragen die bij hen leven. Hiermee ontstaat er online een betrouwbare, open bron aan informatie waar patiënten uit kunnen putten om zich te ontwikkelen tot een volwaardige gesprekspartner ten opzichte van zorgverleners.